Browser.hu

Kicsik a nagyok között – Ep3

Sziasztok és szevasztok!

Road Trip TV – Fiúbanda a rivaldában

Ugyan a sorozat a kisebb, de tehetségesebb Youtuberekkel foglalkozik, de említsük meg ezt a bandát is. Egy klasszikus fiúbanda, amolyan  Backstreet Boys kategória. Kihangsúlyoznám, hogy én utálom a fiúbandákat, mert egyrészt férfi lévén nekem annyira nem szexi, másrészt pedig hiányzik a női hang. Arról nem is beszélve, ezek leginkább a populáris kategóriában jelennek meg. Lehetne azt mondani, hogy a One Direction egyik utánzata a formáció, de nekem ők jobban elnyerték a figyelmem. Ismételten csak egy cover kapcsán találtam az eheti alanyainkra, majd kicsit beleástam magam a csatornájukba. Érdekeség, hogy maga a csatorna inkább egy vlogos sorozattal foglalkozott az elején  és csak később, jelentős tagváltás után állt át a feldolgozásokra. A jelenlegi felállásban öten vannak. Ebből ketten, Rey és Andy  az eredeti vonalból . Igazából ők ketten a vezető szólisták, ehhez mérten mind a ketten amolyan bugyi szaggatóan tudják a kamerát bűvölni. Nagy teret kap még Jack, mind a klipekben, mind a szólamokban egyaránt, akit később vettek be. Ő számomra kicsit furcsább, mert az arcmimikájában gyakran húzza fel a száját, ezzel kicsit pszichopata hatást keltve, de ebben hasonlít Andyre, akinek a grimaszai értelmezhetetlenek. Vagy éppen fel akar szedni, vagy tekinthető elmeháborodásnak. Természetesen ez nekik jól áll, mint a legtöbb zenésznek.

Vegyünk elő egy zenét, ami a sajátjuk. – No, no, no!

Igen, igen és nem! Vissza tértünk a 80-90 es évekbe, amikor a fiú bandáknak túlságosan sok mondanivalója valójában nincsen, csak zenélni akarnak, ezzel csajozni és valahol itt véget is ért. Tény, hogy náluk meg van az életérzés is, hogy ők együtt laknak. Emiatt jobban emlékeztet a Jó barátok sorozatra, mint egy érett zenei műre. Persze, ettől még nem kell elítélni, mert amolyan party zene lett, vagy éppen nyári sláger. Nem meglepő módon az alap téma a nő és az udvarlás, igaz nem éppen azt mutatja be, hogy mennyire sikeres dolog. A zene hangulata kellemes és vezetés közben is kellemesen elhallgatható, mert egy pillanatra visszarepít a nyárba ezekben a lassan beköszönő, őszies napokon.

A feldolgozásaik közel annyira tetszetősek, mint a saját zenéjük, főképen az Ed Sheeran ágazat, mivel abban sikerült eléggé érdekesen elkapni a fonalat. Jack ráadásul még hasonlít is a kis skót vörös koboldra. A klipjeikben igényességre törekednek, amit az is mutat,hogy a folyamatos effekt fejlesztések mellett egyre szebb kamera képet kapunk. A Justin Bieber féle vonaluk nem tetszik, mert nekem nem kenyerem az ő zenéje, de rendben van az is. Ezekkel és ezektől  független meg kell, hogy mondjam: számomra csak a közép mezőnyben vannak, bármennyire is jól csinálják amit csinálnak, mert nem egy hozzájuk hasonló próbálkozás van a világban.

Valahol a világnak szüksége van ezekre a srácokra, ahogyan anno kellett a Backstreet Boys, magyar vonalon pedig a Hip Hop Boys. Természetesen őket is imádni fogják a csajok, nem is ok nélkül, mert van bennük tehetség, kraft, kitartás és kellő őrület. A videóikból hiányolom a kezdeti Vlog kiállásokat, de persze a zenei rész fontosabb. Meg merem kockáztatni, hogy egy napon szívesen fotóznám őket, mert lenne benne kihívás. Nézzétek csak meg Andy grimaszait, na, azt kapjátok lencsevégre!