Browser.hu

Kicsik a nagyok között – Ep4

Sziasztok és szevasztok!

Samantha Potter – A törekvő kislány

Legutóbb egy fiúbandával foglalkoztunk, így most ideje a nőknek előtérbe kerülniük. Nem is akárkivel készültem erre a hétre nektek. Egy fiatal, még csak tizenöt éves kislánnyal, akiben nagy hang rejlik. Nekem személy szerint nagyon tetszik egy-két feldolgozása, ugyanakkor helyenként erőltetettnek érzem őket. De ezekre visszatérek még később.

Mindenekelőtt szeretném leszögezni: a gyerek zenészek cukik, de nagyon sok esetben beleesnek abba a hibába, hogy túlságosan felnőttnek akarnak tűnni. Igazából számomra kérdéses, hogy ez a lány hogyan jutott arra a döntésre, nem egészen kilenc évesen, hogy ő most YouTube előadó lesz, de várhatott volna vele még egy keveset. A kezdet-kezdetén olyan zenéket dolgozott fel, mint Katty Perry – Part of me, vagy Cher Lloyd – Want u back. Ezek nem éppen hitelesek egy gyermek szájából. A későbbiek folyamán voltak még hibás választásai, amik túlságosan erőltetettek voltak, de ezekben is benne volt a gyermeteg cukiság.  Aztán lassacskán elkezdte megtalálni azokat a számokat, amik a stílusához, illetve önmaga kisugárzásához jobban illenek. Elkezdett felnőni, de még mindig vannak erőltetett dolgok. Amikor nem épp komolyabb kippeket tölt fel, hanem csak egy „otthoni párpercest” , akkor nagyon nincs benne minőség és odafigyelés, mert ezekben mind a mai napig erőltet dolgokat, próbál a felnőttebb videósok munkáihoz felérni. Értelemszerűen az effajta szereplés, magával hozza azt a szükségletet, hogy az embernek érettebbnek, komolyabbnak, vagy esetünkben felnőttebbnek kell tűnnie. Korábban volt egy saját száma, amiben egy srácról énekelt, illetve a gyerekszerelmet vetített elénk. Édes, aranyos, de nekem megint csak nem hiteles, mert túl fiatal. Ha mostanság kezdte volna el, amikor már benne van a tinédzserkorban, inkább értékelném. Természetesen így sem rossz, vagy lehúzandó, csak nekem furcsa a fiatalon kezdés.

Félprofin – klipek félig eltalálva.

Nézegettem a komolyabban megdolgozott klipjeit, amikben vélhetőleg kapott segítséget és el kell ismernem, hogy nagyon sok olyan koncepció van benne, amikre csak ámulok. Konkrétabban kiemelve a Shawn Mendes – Mercy feldolgozásában, már szinte az elején az erdőben készült álló felvételeknél a fókusz hihetetlenül szépen el lett találva és kellően kihangsúlyozza azt az érzést, amit zene okoz, illetve itt a felnőttebb hatás  is a helyén van. Az Imagine Dragons – Believer feldolgozásának klipjében ismét hozta a felnőttesebb vonásokat. A háttér és a felhasznált kellékek összhangban vannak, a szám hangulatával és az előadás módjával, de itt még látszódik, hogy kicsit idősebben jobban állna neki, de elég érett már ahhoz, hogy kellően vissza tudja adni.

Ha tovább megy ezeknek a klipeknek a vonalán, tehát kicsit lejjebb ad az úgymond amatőrebb kippekből, amiket egymaga készít és nem a minőségi tartalomra megy rá, nagyobb nézettséget, ezzel pedig arányosan nagyobb hírnevet érhet el.

Végső soron, pár év múlva nagyon-nagyon sokra viheti, mert megvan benne a tehetség, amit sokan csak remélnek. Persze, előtte rengeteget kell még fejlődnie és kinőnie magát, mondjuk tizennyolcra. Ha továbbra is megtalálja azokat a zenéket, amik jól állnak neki és kellően át tudja élni, akkor hamar még többre viheti, aztán lehet, csak kiutazok csajozni Amerikába.