Browser.hu

5 program, amit várok az idei Szigeten

A nyári fesztiválok sok érdeklődő fiatalt vonzanak, nincs ez másképp a Sziget Fesztivállal sem, ami idén 26. alkalommal kerül megrendezésre a budapesti Hajógyári szigeten augusztus 8. és 14. között. A szervezők 2018-ban is számos nagy nevet sorakoztatnak fel egyaránt külföldi és hazai téren. Itt lesz az Arctic Monkeys, Kygo, Lana Del Rey, Dua Lipa és a Gorillaz, de a meghívottak listáján szerepel a Vad Fruttik, a Punnany Massif, Halott Pénz és még sokan mások. Itt mindenki megtalálhatja a neki megfelelő stílus képviselőit, így a buli garantálttá válik. A zene és szórakozás mellett fontos szerep jut Budapest, a kultúra és a turizmus népszerűsítésének is.

Irie Maffia koncert

Az első este nem érdemes kihagyni az Irie Maffia koncertjét. Az magyar együttes stílusát főleg a reggae és a dancehall határozza meg, amit hiphop, rock és funk elemekkel ötvöznek. Az Easy as One Two Three tökéletes alapot ad a hét indításához.

Gorillaz

Csütörtökön a Gorillaz tagjai veszik birtokba a Dan Panaitescu Nagyszínpadot. Az 1998-ban alakult virtuális együttes gazdag látványvilágú koncerttel várja az érdeklődőket.

 Ha péntek akkor Lana

Pénteken Lana Del Rey kalauzol el minket az indie és pop világába, aki egyedi stílusával az ötvenes és hatvanas éveket idézi meg. Kevés fiatal van, aki ne ismerné a Summertime sadness című slágert.

Színház, tánc és zene

Szombaton az Amira Art Company orientális táncszínháza varázsol el minket. Hazánk első orientális táncszínházi társulata 2000 óta lép fel a Szigeten, de számos nemzetközi fesztiválon és turnén részt vett már.

A dán sellő

Nem érdemes kihagyni a 6. napon a dán sellő, azaz koncertjét sem, aki egyedi hangját és az elektronikus zenét ötvözi.

Az idei Sziget is tartogat bőven meglepetéseket a Szitizenek számára, legyen szó zenei vagy kulturális programokról, ezért most sem érdemes kihagyni a szabadságot nyújtó szigetet.

A sziget fesztivál részletes programja megtalálható a hivatalos weboldalon ide kattintva.