Browser.hu

Ismét itt a STRAND-idő

Idén 6. alkalommal kerül megrendezésre a STRAND Fesztivál Zamárdi Szabad strandján. A már megszokott fellépők mellett számos új névvel találkozhatnak majd a fesztiválozók. De vajon kit várunk a leginkább?

Ugyan a magyar nevek sem elhanyagolhatók, mint a Halott Pénz, Punnany Massif, Tankcsapda, 30Y, FISH!, vagy az épp újonnan felbukkant AWS, mégis általánosságban elmondható, hogy a külföldi fellépők kavarnak nagyobb port. 2018-ban talán a 3 legjobban várt külföldi fellépő a Thirty Seconds To Mars, Rag ’n’ Bone Man és Robin Schulz. 3 különböző ország, 3 eltérő stílus, 3 nap.

A fesztivál első napját Rag ’n’ Bone Man koronázza meg. A brit énekes, eredeti néven Rory Charles Graham 2016-ban adta ki első sikert arató albumát Human címmel. Szinte alig akad olyan fiatal, aki ne fújná kívülről, hogy „I’m only human after all” vagy azt hogy „When I heard that sound When the walls came down I was thinking about you About you”. Rag ’N’ Bone Man a hip hop, soul, blues és funk képviselője, aki egyedi hangszínével és gondolatébresztő szövegeivel hódítja meg a világot.

Augusztus 23-án 10 órától az amerikai Thirty Seconds To Mars uralja majd a színpadot. A banda 1998-ban alakult és több stílust is magában foglal, a kritikusok főként a hard rock, alternatív rock és alternatív metal címkékkel illetik, azonban érdekesség, hogy legújabb dalaik az elektronikus irányvonalat is képviselik (pl.: Rescue me, Love is madness).

Péntek este a német DJ, Robin Schulz pörgeti fel a bulit. Robin Schulz a deep house, tropical house és a future house képviselője, első nagyobb sikert hozó saját szerzeménye a Sun goes down volt. 2015-ben megjelentette Headlights és Sugar című slágereit, így ismét a toplisták élére került.

Az éjszakai órákban a STRAND Tábortűz mellé többek között az Aranyakkord – Kiss Tibor és Vastag Gábor -, Járai Márk, Bérczesi Róbert és Roy&Ádám érkezik, ugyanitt a kora esti órákban a fesztivál vendégei ragadnak gitárt.

A STRAND Kertmozi esténként két-két magyar filmet mutat be, így a Balaton partján élvezhetjük többek között a Balaton Method, a Tiszta szívvel, a Valami Amerika 3 vagy éppen a Sohavégetnemérős című filmeket.
Idén is kinyit a Diákhitel Kávézó, ahol naponta izgalmas, érdekes előadásokon, beszélgetéseken vehetnek részt a STRAND vendégei. Vecsei H. Miklós és Dobos Evelin beszélnek a fiatalok helyzetéről, Csernus Imre feszegeti a férfi-női viszonyt, Zacher Gábor újabb toxikus kalandokról számol be, de egy két főbb magyar influencer is mesél a munkájáról – a Festy in Style bloggere, Rochonzi Anita és Köllő Babett, luxusfeleség is elmond majd egy-két érdekes történetet a közösségi média világáról. Új helyszín a STRANDon a Hello Hungary Village, ahová az ország legismertebb YouTuberei költöznek be öt napra. A Pamkutya arra vállalkozott, hogy a STRAND Fesztivált és a Balatont mutatják be sok százezres nézőközönségüknek, a helyszínen pedig a rajongóikkal együtt játszanak és fesztiváloznak majd.
Először épül fel a STRAND KALANDPARK, ahol számos akadálypályán próbálhatják ki ügyességüket a STRANDolók.

A STRAND ART helyszínen az idei év fő témája a Balaton. A fesztiválozók elkészítik a legnagyobb balatoni festményt.

A STRAND tehát idén is bővelkedik a kiváló fellépőkben, miközben nem elhanyagolható, hogy a Balaton egy karnyújtásnyira van, így a résztvevők könnyedén hűsölhetnek az augusztusi hőségben. A nyár zárásaként pedig nem is kell több mint a Balaton, hajnalig tartó koncertek és egy utolsó bulizás a haverokkal!

Tavalyi élménybeszámolónkat itt találjátok meg, angol nyelven pedig itt érhető el.