Browser.hu

Az utolsó STRANDolás

A STRAND fesztivál célja, hogy a fiatalok egy utolsót bulizhassanak a nyár vége előtt. 26-át, a STRAND fesztivál zárónapját pedig az összes fiatal „megnyomta”, hogy az egyik esti fellépő szavaival éljek.

STRAND fesztivál

A nagy hőségben mindenki máshogy igyekezett lehűlni, sokan a Balatonban frissültek fel, mások frissítőt ittak, akiknek pedig ez sem volt elég, azokat a szervezők invitálták meg egy vízi csatára. fesztiválozókDélután 5 órakor hatalmas tömeg gyűlt össze a Petőfi Ponton türelmetlenül várva, hogy megkapják a csata kellékeit: a vízibombákat és a vízipisztolyokat. Egyesek a játék kezdetét sem várták meg, azonnal célba vették a szemben álló csapatot. A közös visszaszámlálást követően pedig egy résztvevő sem maradt szárazon. Ugyan a zöld csapat nyerte az ígért frissítőt, a barnák sem maradtak strandos ajándékok nélkül.

A csata utáni szórakozást a Mary Popkids biztosította a közeli színpadról. A nap folyamán számos hazai és külföldi előadó fellépett: Margaret Island, 30y, Esti Kornél, Quimby, Halott Pénz, John Newman stb. A zenekarok mellett idén a vurstlihangulat sem hiányozhatott a célba dobó és lövő játékokkal, a bátrabbak pedig egy toronyból csúszhattak le drótkötél segítségével.
Halott PénzVoltak, akik az esti csobbanástól sem riadtak vissza, de a résztvevők többsége inkább csak a partról nézte a naplementét, később pedig a part esti fényeit. 19.25-kor a tömeg szinte egyszerre indult meg a MOL nagyszínpad felé. Kíváncsian követtem őket, habár már messziről hallatszott Marsalkó Dávid hangja. A színpadnál még nagyobb tömeg fogadott, és ahogy sötétedni kezdett a hangulat egyre jobban tetőfokára hágott. A fesztiválozók együtt táncoltak és énekelték a Halott Pénz slágerek szövegét. A koncert végén pedig az egyik refrént énekelve hívták vissza a zenekart, aki „megszánta a hallgatóság szomorú szívét” és a Darabokra törted a szívem című dallal búcsúzott. A hangulat ezután sem hagyott alább sokan még ezután is kántálták a refrént.

A bulizóknak nem sok ideje maradt a pihenésre, hiszen John Newman lépett a színpadra. Az angol énekes nemcsak hangjával, de táncával is megragadta a nézők figyelmét. Aki esetleg más stílusra vágyott, az felkereshetett egy másik színpadot, ahol a Quimby majd pedig Szabó Balázs bandája adta meg a party hangulatot.

Utunk ezután a Petőfi Pontra vezetett, ahol a fesztiválozók elektronikus zenére tombolhattak, miközben a fellőtt tűzijátékot is megtekinthették. Aki már nem bírta energiával, annak a kertmozi biztosított pihenést, míg a többieknek az Ivan and the Parazol biztosított szórakozást. Hajnalban a Kelemen kabátban, DJ-k és Necc party zárta a fesztivált.

A STRAND fesztivál méltó zárása volt a nyári fesztiválszezonnak, a résztvevők utoljára kibulizhatták magukat. Idén ugyan bezárultak a kapuk, de jövőre ismét vár mindenkit Zamárdi!

Szerző: Szalai Zsófia
Fotók: Szalai Csaba