Browser.hu

Egy napom a Strand Feszten

Ahogy az már megszokottá vált a strandolók körében idén is a hőség leküzdése és a bulizás kapta a főszerepet Zamárdiban. Egy gyors csobbanás a Balatonban pedig tökéletes felfrissülést nyújtott a koncertek előtt.

Az esti hangulatot az NB, Péterfy Bori és az AWS alapozta meg, így mindenki megtalálhatta a neki tetsző stílust, akár a keményebb rock-metált vagy a lightosabb alternatív rockot szereti. Őket követte a Wellhello és a Vad Fruttik.

Ahogy esteledett egyre nagyobb tömeg gyűlt a nagyszínpad köré, ugyanis mindenki a legjobb helyet akarta megszerezni , hogy élőben láthassa Jared Letot és a 30 Seconds to Marsot. A fesztiválozók közül többen zászlókkal és üzenetes táblákkal érkeztek, hogy megmutassák milyen régóta várták ezt a pillanatot. Miután a közönség meghallotta az Up in the Air ismerős dallamát már semmi sem gátolta a fergeteges bulit: hullott a konfetti és a lufi, mindenki táncolt és teli torokból énekelt. Jared a hangulat fokozására több alkalommal is embereket hívott fel maga mellé a színpadra, így sokan szó szerint karnyújtásnyira voltak az amerikai énekestől.

De a magyar bandákat kedvelők sem maradtak szórakozás nélkül. Fellépett a 30Y és a Pál Utcai Fiúk is. Akinek később is maradt ereje, az bulizhatott különféle DJ-kre és tombolhatott a FISH! zenekarral. A keddi napon érkezők talán fáradtabban vetették bele magukat a hajnali bulizásba, mint azok, akiknek csütörtökön indult a fesztivál, de a zene hatására hamar elkapott mindenkit a fesztiválhangulat.

A buli egészen vasárnapig tartott, így mindenki maradéktalanul kiélvezhette a nyár utolsó napjait. Jövőre pedig ismét vár mindenkit a STRAND Fesztivál a már megszokott nyár végi bulival.

Szerző: Szalai Zsófia
Fotó: Szalai Csaba